Børn der træner

Olivers historie

Vi har brugt 3 år på intenst at optræne Oliver og de funktioner han ikke havde. Vi synes, vi er kommet langt, og at vi har gjort en stor forskel. Vores dreng har nu markant mere livskvalitet, en kæmpe livsglæde og -mod. Oliver har lært at krybe, kravle, stå, gå med rollator og meget mere. Men én begivenhed gjorde et vigtig skift i familiens dagligdag.

Læs mere her

Jørgens historie

Det er 12 år siden, Jørgen blev født den 10. juni 1999 på Odense Universitetshospital. Han kom til verden ved kejsersnit, efter at jeg havde gået 3 uger over tid og forsøgt sat i gang i over 1½ døgn. Hans hjertelyd var påvirket og han havde det ikke godt da han kom ud.

Læs mere her

Fionas historie

D. 6 marts 2007 kl. 14:04 kom den dejligste prinsesse til verden. Fionasofie Maluna Petersen. Hun blev født på Hvidovre hospital og alt gik tilsyneladende som det skulle. Fiona blev født ved normal fødsel med navlestrengen løst om halsen og grønt fostervand.

Læs mere her

Annas historie

Anna kom til verden d. 19. april 2006 på Odense Universitetshospital. Anna blev født 7 uger for tidligt og brugte den første måned sammen med mor og far på neoental afdeling i kuvøse. Anna har nu trænet i snart fire år med gode og store fremskridt.

Læs mere her

Mettes historie

Mettes fødsel blev sat i gang to uger før tid. En ny scanning viste, at barnet ikke havde taget på siden sidste scanning, og at der ikke var fostervand tilbage. Lægen var ikke i tvivl, barnet skulle ud med det samme. Lægen forsøgt med held at vende barnet, og dagen efter blev fødslen sat i gang. Der skete ingenting de første 6 timer, men så tog jordemoderen vandet, og Mette var ude i løbet af to timer.

Læs mere her

Klaras historie

Klaras fødslen var lidt voldsom, da hun blev født ved akut kejsersnit. Jeg havde i en periode op til fødslen haft voldsomme smerter og smerterne blev til sidst så voldsomme, at jeg mistede bevidstheden og blev kørt ned på fødegangen. Man har aldrig kunne forklare, hvorfor smerterne opstod og jeg har aldrig fået opklaret hvorfor hun skulle komme de 5 uger før tiden.

Læs mere her

Klaras historie - fortsættelse anno 2013

Jeg har lige læst hvad jeg skrev for snart tre år siden da jeg sidst fortalte Klaras historie her på siden. Hvor er der dog sket meget siden da. Klara er nu fem år og fire måneder. Det er utroligt som tiden går og i går opdagede vi at Klara har fået sin første rokketand!

Læs mere her

Kaspers historie

Kasper blev født i Sejrsskjorte til termin 10 december 2004, efter 33 timers veer. Kasper fik højeste score både første og anden gang og umiddelbart var der intet galt med ham. Dog synes jeg at han smågræd meget og kommenterede også for min mand, at det var mærkeligt at han slet ikke var til at trøste.

Læs mere her

Kaspers historie - fortsættelse anno 2013

Vi startede hjemmetræningen ved Family Hope Center maj 2009. Kaspers udvikling har været langsom men fremadgående. Kognitivt er han ca. alderssvarende med en 2½-3 årig. Kasper siger nu 30 enkelte ord og har omkring 21 tegn til tale fagter. Vi anvender ipad som kommunikation og boardmaker.

Læs mere her

Maries historie

Marie blev født d.26. Marts 2006 efter en problemfri og nem graviditet. Marie er vores 3.barn.

Selve fødslen forløb fint, dog efter 4 dages veer on and off. Som 3.gangs fødende bekymrede det mig en del at fødslen sådan trak ud, men når jeg ringede til fødselsgangen fik jeg af vide at det var helt normalt at det driller 3. gang.

Læs mere her

Maries historie - fortsættelse anno 2013

Siden jeg skrev første del af Maries historie er der sket rigtigt mange ting i forhold til Marie og hendes  træning. Vi har fået hendes diagnose og dermed grunden til hendes handicap. Marie har en  sjælden genfejl på X-kromosomet der kaldes CDKL5. Da Marie fik sygdommen konstateret var hun kun den 4 i Danmark med den – i dag er der 7 piger.


Læs mere her

Sarah's historie

Sarah blev født i 1995 og var de første 5 år svært  hjerneskadet. Så besluttede hendes forældre at de ville prøve med Doman-metoden.
Læs den fantastiske historie :-)

Læs mere her

Gustavs historie

Da Gustav var 8 måneder tog jeg mod til mig og sagde til sundhedsplejersken at jeg var bekymret for hans udvikling, hun slog det hen, hun syntes at han så fin ud. Det var her vores frustrationer med fagfolk for alvor begyndte, da vi de næste år, igen og igen, skulle høre, at der ikke kunne være noget galt med et barn, som jo var så kønt.

Læs mere her

Mathias´ historie

Vi er "heldig" med at gutten har lært alt før. Han trenger ikke lære alt på nytt, mye ligger ferdig lagret og trenger bare å vekkes til live igjen. Fortsatt er det lang vei å gå – men vi har funnet veien og hjelpen. Intensiv stimuli og trening, trykkammer HBOT og ren og riktig kost og tilskudd.

Læs mere her

Cecilies historie

Lægen havde mistanke om, at Cecilie havde Down Syndrom pga. firefingerfure, lavt-siddende ører, små øjenspalter og slaphed i muskulaturen. Vi blev bekymrede, men tog det – trods alt – roligt. Det var vores 4. barn, jeg er selv fysioterapeut og har i en periode arbejdet på neonatal afdelingen, og erfaringen herfra medvirkede til, at jeg bevarede roen. Jeg husker lægens ord ordret, han sagde; "hun har ikke Down Syndrom, men er født med en anden kromosom-fejl. En kromosom-fejl kaldet Ring 18".

Læs mere her

Williams historie

William blev født med navlestrengen rundt om halsen og den ene arm. Hans fødder lå mærkeligt indad, og han havde ingen fødselsgråd. Jordemoderen blev hektisk, og der kom en læge og tilså ham. Han blev suget og herefter blev vi kørt på barselsgangen.

Læs mere her

Jasmines historie

"Se på mig".. ABA træningen har udrettet små mirakler. Det er gået op for Jasmine, at det er dejligt at få øjenkontakt med folk. Vi glæder os til den dag hun begynder at grine hver dag.

Læs mere her

Mathildes historie

Vi har nu været i gang med træningen i et år. Jeg må sige, at det er blevet en livsstil. Det sidste år har vi haft så mange glæder, og bare det at se, at Mathilde er begyndt at leve, er nok i sig selv. Det varmer utroligt meget at se vores piger lege sammen, og endda også skændes, ligesom rigtige søskende.

Læs mere her

Jens´ historie

Jens er vaccinationsskadet ved kighostevaccinen. Som følge heraf har han haft ca. 11.000 epileptiske anfald. Jens er for nyligt begyndt at løbe, og han har nu fået så meget balance, at han uden støtte kan stå på et ben. Alle vores sejl – såvel økonomiske som sociale – er sat ind for at få Jens rask – og her menes rask = normalfungerende.

Læs mere her

Chaterinas historie

Catherina har spastisk tetraplegi i svær grad (spastisk lam i hele kroppen).
Catherina var sondemadet i 1½ år, før vi startede med at træne. Dårlig vejrtrækning, meget lille/ næsten ingen hovedkontrol – kunne dog af og til ligge på maven og løfte hovedet i kortere tid. Ingen normale færdigheder.

Læs mere her

Max´ historie

For os har det kun været rigtigt og godt at skifte til ABR. Her får vi gjort noget ved Maxs fysiske problemer, og han elsker at "træne" på denne måde. Vi er helt sikre på det skyldes, at der ikke forlanges noget af ham, som han ikke kan. Han har selv medindflydelse på hvad der skal ske imens vi træner. (at se jeopardy er helt klart favoritten lige nu)

Vi oplever også, at han er langt mere glad, har større overskud, har mod på mere nyt - og gerne noget vildt. På det seneste er han begyndt at grine, når vi lægger ham på maven. Det har han ALDRIG gjort før. Han kan også flytte sig (krybe), når han ligger på gulvtæppet i stuen, og endda selv skubbe lidt til sine biler.

Læs mere her

Torvald & Eskilds historie

Efter et par uger i truende fødsel, blev Torvald & Eskild født ved kejsersnit i fuld narkose i marts 2001, kun 27+0 henne. Torvald vejede 945 gr. og Eskild vejede 803 gr.

Torvald var stærk ved fødslen. Eskild var meget umoden og slap, med uregelmæssigt hjerte, men blev rimeligt hurtigt stabil. Ca. 50% af børn født så tidligt får en eller anden grad af hjerneblødning, hvorfor de bliver scannet et par dage efter fødslen. Jeg spurgte meget til Eskilds scanning, men fik det underlige svar, at de lige "ville se tiden an".

Læs mere her

Emils historie

Det første år var vi uvidende om Emils spasticitet. Hans langsomme motoriske udvikling blev bortforklaret af alle, der så ham. Da han stadig lå på ryggen og kun bevægede sig ved at rulle, mens hans ét-årige tvillingesøster så småt begyndte at løbe, fik vi ham undersøgt af en børneneurolog, der straks stillede diagnosen.

Læs mere her

Frederiks historie

Vi ville træne Frederik. Vi ville ikke finde os i, at man ingenting gjorde for at han kunne få bedre funktioner.
På det tidspunkt skulle han stoppe i dagplejen, han var 3½ år gammel, og starte i børnehave. Han fik 2 x 45 minutters fys. om ugen (når der ikke var ferie, sygdom eller kurser).
I forhold til jævnaldrende var Frederik samlet på ca. 30% af normaludviklingen. For hvert år der gik, hvor han stod stille og andre børn udviklede sig, kom han længere og længere bagud i udviklingen.

Læs mere her

Marks historie.

Vi er en familie på 4; Kim, Karina, Helena 17 år, Mark 11 år. Mark fik diagnosen infantil autist, da han var 3 år. Kort tid efter startede han i en speciel børnehave. Mark havde ALTID dårlig mave ( tynd ) og kastede tit op. Derfor fik han taget mange afføringsprøver hos vores læge, men hver gang kom svar retur uden resultat, altså fejlede han ingenting. Først da han var 5 år, fandt vi selv ud af at han ikke kunne tåle Gluten og Mælk.

Læs mere her

Karl-Augusts historie

Karl-August blev født d. 21. august 2000 på Odense Universitetshospital, 8 dage over terminen. En meget stor dreng på ca. 4900 g. og 57 cm. Han blev født på naturlig vis, efter en næsten normal graviditet, men desværre var han helt livløs og grå- blå, da han kom ud. Der var hjertelyd under hele fødselen, men han trak ikke vejret selv.

Læs mere her